Modern Living in Yesteryear’s Industrial Hub

The project involves the redevelopment of an existing industrial site located in Northeast Washington DC.   It will be delivered as two separate buildings – one existing with major renovation and one new construction – but will operate as a single cohesive development.  The structure located at the termination of Channing Place will serve to physically connect program areas between the two buildings.

GTM’s role was for full architecture and interior design services of the new 6-story structure with 139 apartment units.  A concrete podium will be constructed at the first level with 5-stories of wood frame above. The building’s exterior skin speaks to the former industrial uses on site by incorporating face brick with stone trim accents, metal panels, and large glazed openings.  A 60-space parking garage located at grade level will be provided for residents of both buildings.  Residents will have access to the project’s many amenities including the following:  bike storage shop with tune-up capabilities, a dog spa, conference room, business center, game room, yoga studio, pool, fitness, and communal lounge. Additionally the highly landscaped exterior features a dog walking zone, recreational and contemplative courtyards and a grade level plaza for community gatherings.

Studio

Multi-Family

Project Type